fbpx
Nyomj Entert / Hogy újra kereshess.

A preventív órák mellett a kisebbek fejlesztésére is gondoltunk.. mert csak a jó alapokra lehet építkezni!
Ezen a kiscsoportos foglalkozáson 9 kisgyermek vesz részt, ahol minden gyerek 1-1 BOSU® Balance Trainerrel dolgozik. A csoport életkora 6-10 éves kor, vagyis a kisiskolás kor.
Mi is az a BOSU Balance Trainer? A mozaikszó, a Both Sides Utilized, arra utal, hogy az egyensúly tréner mindkét oldalát használjuk. A BOSU® használata egyrészt javítja a fizikai egyensúlyt, valamint a mozgásgyakorlatokkal, kihívásokkal nagy hatással van az agyra, az izomzatra és az ideg-inger kapcsolatokra.
A játékos feladatok nemcsak fizikailag fejleszti őket, hanem mentálisan is, ezekkel a mozgásgyakorlatokkal testi fejlődésüket alapozzuk meg, így a tanult mozgásmintákat magukkal vihetik felnőtt életükbe is. Megtanulnak koncentrálni is, magukra figyelni, játékosan fejlődnek miközben egész testük átmozgatásra kerül.

A BOSU egyensúly fejlesztő eszköz megmozgatja a teljes testet: állva, ülve, guggolva, térdelve, hason fekve, ugrálva végezhetők vele egyensúlyfejlesztő és erősítő gyakorlatok is. Instabilitása miatt folyamatos koncentrációra és tudatos testmozgásra késztet, megmozgatja a gerincet és a csípőt stabilizáló izmokat is. A talpnak is intenzív szerep jut, hiszen fontos szerepe van az egyensúly érzékelésében, megtartásában, ezért az órákon lehetőség szerint mezitláb dolgozunk.
A foglalkozásokon egyéni, páros és csoportos gyakorlatokat is végzünk, így a mozgáson kívül fejlődik a gyermekek társaikra való odafigyelése, türelem, alkalmazkodási képességei is egyaránt. Egyéb kiseszközökkel is kiegészítjük az órákat, úgy, mint a fitball, gumilabda, karika, egyensúlyozó félgömb.
Magyarországon végzett felmérési eredmények is alátámasztják a gyermekek fejlődésének sikerét, mind a mozgáskoordináció, testkép, téri orientáció, idegrendszeri fejlődés vagy a finommotorikus képességek terén is.

Szeretnéd ha játék közben fejlődne a gyermeked?
Szeretnél többet tenni gyermeked mozgásfejlődéséért?

Jelentkezés: 06 30 282 7608

email: bancsiagi@gmail.com
www.mozgaselmenyagival.hu
www.facebook.com/mozgaselmenyagival